Feestelijke kerkwijding 16 april door Mgr. Dr. J.W.M. Hendriks, bisschop van Haarlem.

Op zondag 16 april 2023 was het in Bovenkerk groot feest, de inwijding van de weer opgebouwde Sint Urbanuskerk die op 15 september 2018 door een brand werd verwoest vond plaats. De kerk was overvol en ook in het Noorddamcentrum konden de mensen die geen plaats meer hadden in de kerk meekijken via een groot scherm. De mensen waren getuige hoe de kerk werd ingewijd met wijwater, wierook en het heilig chrisma.

Mgr. Hendriks feliciteerde de parochie en Bovenkerk met de prachtig geworden kerk, die er over enige maanden nog mooier zal uitzien als het interieur uit Workum is geplaatst. Ook uit de Groenmarktkerk in Haarlem kwamen verschillende voorwerpen naar Bovenkerk

Mgr. Hendriks sprak ¨Ze zeggen vaak van een kerkgebouw: “Ach, het zijn maar stenen” maar dat zou ik van deze kerk niet willen zeggen; hier is meer dan steen. Want het resultaat  bewonderen we niet alleen omdat alle mensen die hier aan hebben gewerkt een prachtig stuk vakwerk hebben neergezet, deze kerk is meer dan dat, het  is ook het resultaat van meeleven, van meedoen, er zijn bijdragen geleverd door de hele gemeenschap van Bovenkerk”.

Aan het einde van de H. Mis werd door Dolf Middelhoff een gedenkboek gepresenteerd “St Urbanuskerk Bovenkerk & de wederopbouw” , waarvan Mgr. Hendriks het eerste exemplaar  kreeg overhandigd.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.