Vrijwilligersmiddag herstelde St. Urbanuskerk

Fotograaf Rob Touw

Op vrijdag 14 april was er een middag georganiseerd voor de sponsors en een ieder die aan de herbouw heeft meegewerkt, van restaurateurs tot steentjes bikkers.

De middag werd geopend door Ad Verkleij, vice voorzitter van het kerkbestuur van de H. Maria Parochie. Een gevarieerd programma volgde.

  1. Een tafelgesprek, geleid door Leo Fijen, aan tafel zitten Cor Bouwstra (architect), Tjapko Poppens (burgemeester van Amstelveen) en Pastoor deken Eugène Jongerden (pastoor-deken), waarbij allerlei vragen over de herbouw aan de orde kwamen.
  2. De presentatie van het boek “St Urbanus & de Wederopbouw” door de fotograaf/auteur/vormgever van het boek Dolf Middelhoff en daarna het aanbieden van het eerste smyrnakleed dat gereed is gekomen door Rina Mönch.
  3. Tenslotte een woord van dank voor scheidend voorzitter van de Stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus, Clem Venne, en een kennismaking met de nieuwe voorzitter Hans Zandvliet.

Afgesloten werd er met een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje.

De boeken over de Urbanuskerk zijn verkrijgbaar bij het secretariaat in de pastorie, boekhandel Venstra op het Stadshart en via onze website https://www.vriendenbovenkerkseurbanus.nl/winkel/

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.