Dakleien verbindende factor voor nieuw seizoen gemeenteraad

Het gemeentebestuur van Amstelveen steunt de wederopbouw van de Urbanuskerk met een donatie voor een aantal nieuwe dakleien en voorzag deze van een persoonlijke boodschap. Dit gebeurde bij de informele start van het politieke seizoen op zaterdag 4 september bij de Naeckte Brouwers in de Annakerk. Het college van burgemeester en wethouders en de raads- en burgerraadsleden konden elkaar na lange tijd eindelijk weer fysiek ontmoeten.

Burgemeester Tjapkp Poppens sprak bij zijn welkomstwoord van een bijzonder jaar, omdat er over een half jaar gemeenteraadsverkiezingen zijn. Volgens de burgemeester heeft dat twee kanten: “Op inhoud wil je politiek verschil kunnen maken in aanloop naar verkiezingen. Aan de andere kant moet je aan goede verhoudingen blijven werken. De raad heeft immers nog een half jaar te gaan en ook na de verkiezingen moet er, weliswaar in een nieuwe samenstelling, weer volop worden samengewerkt.” De borrel was zo’n moment van contact en verbinding in informele setting.

En wij van de Stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus mochten daarbij zijn om die verbinding symbolisch tot stand te brengen. Wethouders en gemeenteraadsleden konden in al hun verscheidenheid een persoonlijke boodschap op een daklei van de St. Urbanuskerk schrijven. Dat kan een politieke droom zijn, een wens als bewoner, een gedicht of …wat dan ook. Deze komen naast elkaar op het dak van de St. Urbanuskerk te liggen. Hoe mooi is dat! Als dat geen verbinding brengt……