Zaterdag 10 april van 10-15 uur startdag voor “Geluid & beeld” bij St. Urbanuskerk

Vanaf april 2021 starten er diverse leuke acties. Allemaal met maar één doel: een flinke impuls te geven aan het ophogen van de fondsbarometer voor het bekostigen van de extra’s bij de herbouw van de St. Urbanuskerk.

Voor dit jaar pitchen we op de ontbrekende € 55.000,- voor professioneel beeld en geluid in de kerk. Het Geluidsbureau uit Haarlem is hierbij betrokken om het maximaal mogelijke eruit te halen voor zowel vieringen als concerten. Zo komt er een goede ringleiding, hoogwaardige microfoons en boxen voor zowel het gesproken woord als audiogeluid. En er komt een beamer met projectiescherm. Natuurlijk blijft de unieke galm in de kerk intact en daar wordt met de nieuwe installatie op ingespeeld.

De eerste twee acties die van start gaan, zijn “Maak de Urbanus blij en sponsor een daklei” en de St. Urbanus Chocolade en daar bent u van harte voor uitgenodigd.

Op zaterdag 10 april van 10:00 – 15:00 uur wordt er voor de kerk of in de pastorie een stand opgebouwd. Daar kunt u uw naam vereeuwigen op een daklei en de St. Urbanus Chocolade kopen. Speciaal voor deze dag ligt er voor elke donateur een heerlijk presentje klaar. De kinderen in de basisschool leeftijd zijn welkom om op de daklei een tekening te maken.

“Maak de Urbanus blij en sponsor een daklei”

In de grote kathedralen van middeleeuws Europa lieten gelovigen, pelgrims en werklieden op vaak onzichtbare plekken tijdens de bouw – die soms eeuwen duurde – bewijzen achter van hun bestaan. Dat deden zij door hun naam te schrijven op tegels, spanten, loodwerk enz. Zo werden zij voor de eeuwigheid vereeuwigd, dat gevoel had men.

In de St. Urbanuskerk is dat niet anders geweest. Zelfs Van Rossum heeft zijn naam vereeuwigd achtergelaten in het lood. Dat is te zien in het torenmuseum van de kerk en daar vinden we graffiti terug uit de 1935, de beginjaren 60 en 90.

Onder dat motto kunt u uw naam “vereeuwigen” door op graffiti achtige wijze uw naam met datum op een lei te krassen, tekenen of schrijven. Deze dakleien worden eind van dit jaar aangebracht in het dak boven de sacristie. Dat is de plek waar de brand in 2018 is begonnen. De donatie voor de daklei bepaalt u helemaal zelf, met een minimum van € 10,- per stuk.

De actie met de dakleien loopt van 1 april 2021 t/m 31 oktober 2021. Wilt u zelf signeren dan kunt u op elke 2e en 4e zaterdag van de maand van 10:00 en 12:00 uur terecht bij de pastorie aan de Noorddammerlaan 124. Signeren en doneren kan ook online.

St. Urbanus Chocolade

Vanaf derde Paasdag is traditioneel de chocolade weer overal verkrijgbaar. De winkels zijn nog beperkt open, dus op deze dag kunt u al een voorraadje aanleggen mede met het oog op komende Moeder- en Vaderdag. De chocolade is verkrijgbaar in melk, puur en wit verpakt in een doosje of blikje. Prijs vanaf € 5,00 per stuk. Bestellen kan ook online met gratis bezorging binnen Amstelveen en enkele omliggende gemeenten.