Chocokado van Roderick

Afgelopen zaterdag was de TV-uitzending van Roderick Vonhögen. Roderick zoekt licht en kwam voor zijn uitzending bij de St. Urbanuskerk terecht. Hoe zou het met de kerk gesteld zijn en hoe staat het met de gemeenschap in deze bijzondere coronatijd?

IN GESPREK Roderick gaat in gesprek met vicevoorzitter Ad Verkleij van R.K. parochie Amstelland, voorzitter Clem Venne van de Stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus, Willem Polle uitvoerder ter plaatse van Nico de Bont en Chris van den Helder verkoper van de St. Urbanus Chocolade van www.helponsuitdebrand.com.

WAT MENSEN BINDT Roderick vindt een kerk die tegen alle bestuurlijke bewegingen in wordt gerestaureerd vanwege het brede draagvlak binnen de parochie en de lokale gemeenschap. Het wordt duidelijk dat er zowel kerkelijk als maatschappelijk veel mensen zich aangetrokken voelen tot het gebouw. De redenen zijn heel divers, maar die gemeenschapszin is heel bijzonder.

LEIEN SIGNEREN op een gegeven moment vraagt Ad of Roderick zijn naam wil signeren op een natuurstenen daklei. Roderick is daarmee de eerste die een nieuwe actie inleidt die binnenkort van start gaat. Volg de nieuwsberichten voor meer informatie over deze mooie actie.

CHOCOKADO Roderick fiets er lustig op los en weet de St. Urbanuskerk vanaf diverse plekken mooi vast te leggen. Samen met Chris begint hij op de Kippenbrug chocolade te verkopen. Diverse mensen kopen de chocolade, niet allemaal. Daar wordt de naam van de webshop genoemd. En wat schetst mijn verbazing: de webshop staat niet meer stil en de ene na de andere verkoop van chocolade komt binnen. Wat een kadootje is dat!

Op maandagochtend maken we de balans van de verkopen op en we blijken sinds zaterdag namiddag meer dan € 1.500,- aan chocolade verkocht te hebben en de webshop staat nog niet stil. We hebben alle choco leveringen direct in orde gemaakt, zodat dinsdag de eerste chocolade ontvangen kan worden.

Bedankt lieve mensen|

Op de foto’s zijn de zijn Chris, Edwin en Michaëlla de chocolade verzendklaar aan het maken.

Edwin Barentsen