Burgemeester werkt de Urbanuskerk fondsthermometer bij ….

In een snijdende koude wind besteeg onze burgemeester op vrijdag 4 december manmoedig een hoge ladder om de geldmeter aan de toren van de Urbanus met € 65.000 op te hogen tot maar liefst € 365.000. De mooie som van € 65.000 was door de gemeente Amstelveen geschonken om een bijdrage te leveren in het streven naar duurzaamheid en energiezuinigheid in de wederopbouw van de Urbanuskerk na de fatale brand van 2018. Het geld wordt deels besteed aan een mooie uitlichting van de kerk met energiezuinige ledlampen en deels aan voorzetramen voor de gebrandschilderde ramen, dus ook bedoeld om energie te sparen en de kerk beter te isoleren en zo beter voor de toekomst geschikt te maken.

Met vaardige handen werd de verfkwast door de burgemeester gehanteerd, die memoreerde in zijn jeugd nog eens een loods van 80 meter te hebben geschilderd! Dus deze taak was voor de burgemeester een peuleschilletje. Nu moest er een aanzienlijk kleiner stuk geschilderd worden met knalrode verf, maar deze bijschildering getuigt hier van de betrokkenheid van de gemeente bij de herbouw van onze kerk en werd dan ook door de burgemeester zorgvuldig aangebracht.

De Stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus en het Parochiebestuur zijn de gemeente erkentelijk voor deze mooie bijdrage!

Blijft u onze nieuwsberichten volgen want wellicht moet de meter binnenkort wéér worden bijgewerkt …