Torenmuseum opgedragen aan Frans Hermanns

Op zaterdagmorgen 15 juli is de familie Hermanns met een smoes naar de pastorie gelokt. Reden daarvoor was heel bijzonder, want de naam van het torenmuseum werd onthuld en die is opgedragen aan Frans Hermanns.

Voorzitter van de Stichting Vrienden, Hans Zandvliet, hield een mooie toespraak waarna een lijstje met de uitleg over de naamgeving van het museum werd overhandigd aan Thea, de vrouw van Frans Hermanns.

Tekst op lijstje:

Franciscus J. Hermanns (1943-2015) heeft zich op uitzonderlijke wijze ingezet voor het behoud van de Sint Urbanuskerk in Bovenkerk.

Onder andere was hij van 2010 tot zijn overlijden in 2015 als lid van de restauratiecommissie zeer nauw betrokken bij de ingrijpende restauratie van deze kerk. Helaas heeft hij de voltooiing van de restauratie van 2016 zelf niet meer mee mogen maken.

Het was zijn idee om in deze toren een museum te realiseren. Om die reden en vanwege zijn grote verdienste van de Sint Urbanuskerk, is zijn naam aan dit museum gegeven.

Dit museum vormt zo een blijvende herinnering aan deze bijzondere man aan wie de Heilige Maria Parochie en de Stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus blijvend veel dank verschuldigd zijn.

Daarna gingen de meeste mensen de toren in om het lijstje op te hangen en de naam te onthullen. De achterblijvers konden deze ceremonie met behulp van video bellen beneden volgen.

Dit mooie moment werd met een kopje koffie met gebak feestelijk afgesloten.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.