Afscheidsreceptie voor Clem Venne

Op vrijdag 16 juni j.l.  vond het afscheidsfeest plaats van onze scheidende voorzitter Clem Venne. Plaats van handeling was de Urbanuskerk te Bovenkerk, waarvoor Clem zich sinds zijn aantreden – dertien jaar geleden – op alle mogelijke manieren heeft ingezet.

Hans Zandvliet, de nieuwe voorzitter van onze stichting, opende het evenement en gaf het woord gelijk door aan burgemeester Tjapko Poppens van Amstelveen, die net na de fatale brand (15 september 2018) was aangetreden. Na veel lovende woorden voor wat er allemaal – mede door Clem – is bereikt bij het herstel van de kerk, schonk de burgervader Clem een schaal aan, waarop de skyline van Amstelveen staat afgebeeld. Uiteraard met daarop de Urbanuskerk als blikvanger.

Pastoor Eugène Jongerden, spelde daarna de vertrekkende Clem de pauselijke onderscheiding Pro Ecclesia et Pontifici op voor bewezen diensten aan de R.K.-kerk. Als verrassing voor Clem waren in de kerk enkele gerestaureerde kruiswegstaties opgehangen. Door de afgenomen vochtigheidsgraad in het Godsgebouw was dit nu mogelijk.

 Jack de Bie speelde vervolgens drie prachtige muziekwerken (Beethoven en Rachmaninov) op onze eigen gerestaureerde vleugel.

Edwin en Chris, de ‘chocolade heren’, konden niet achterblijven. De oud-voorzitter werd eraan herinnerd hoe hij vaak hij door voornoemd tweetal voor het blok was gezet met spontane, kant en klare wervingsplannen. Tenslotte bood de nieuwe voorzitter Clem en echtgenote Karin namens de Stichting een aan de watersport gerelateerd cadeau aan, waarmee tevens een einde kwam aan het officiële gedeelte van de bijeenkomst. Het was voor de vele aanwezigen tijd om bij een drankje mooie herinneringen op te halen.

We mogen spreken over een geslaagd afscheid.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.