Fondsthermometer naar € 1.175.000,-

Tijdens een vrijwilligerssoiree met vrijwilligers van de Stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus en de gemeenschap uit de Urbanuskerk, de Heilige Maria Parochie, werd de nieuwe stand van de fondsthermometer bekend gemaakt. De thermometer werd in twee etappes opgehoogd. De eerste etappe werd gedaan door Chris van den Helder en Edwin Barentsen naar een stand van € 1.000.000,-. Dit betreft alle acties die in 2022 op touw zijn gezet om de led-verlichting aan de buitenzijde van de kerk te bekostigen. Daarbij is het doel van € 17.000,- ruimschoots binnengehaald. De tweede etappe werd gedaan door Paula Valent naar een stand van € 1.175.000,- door binnengehaalde subsidies.

Na de inleiding van het soiree door Clem Venne, voorzitter van de Stichting Vrienden, naam pastoor-deken Eugène Jongerden het woord. Eugène gaf aan dat er een penning aan een vrijwilliger uitgereikt zou worden namens het bestuur van de parochie. Maar wie zou die vrijwilliger zijn?

Het ging om een man, iemand die zich inzette voor vrijwilligers, iemand die verbinding aanbracht, … dit keer werd de penning uitgereikt aan Clem Venne! De parochiepenning is voortlopend op de aanvraag voor een kerkelijke onderscheiding Pro Ecclesia et Pontifice. Deze aanvraag loopt via het bisdom en de paus en kan nog maanden duren.

Het soiree werd opgeluisterd door trio familie De Bie. Jack de Bie op de vleugel, Alexander wisselend op vleugel en orgel en Andrea Wittchen met sopraan-zang. In allerlei wisselende samenstellingen wist de familie de aanwezigen te verrassen. Er waren ook enkele liederen die door iedereen meegezongen konden worden. En als slot werd door Alexander alle registers van het orgel open getrokken om iedereen omver te blazen. Wat een talenten op het priesterkoor! Geweldig!


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.