Veiling in Museum JAN

De Stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus heeft op 7 oktober 2022 een veiling gehouden in Museum JAN t.b.v. het verwerven van fondsen voor het herstel van de Urbanuskerk. Een reden daarvoor was dat er inmiddels een behoorlijk aantal artefacten aanwezig waren in de diverse opslagplekken die door mensen geschonken zijn t.b.v. de Urbanuskerk. Zo  is een grote collectie aquarellen beschikbaar gesteld, gemaakt door de Amstelveense kunstenares Wil Brunmeyer (meisjesnaam v.d. Schilt). Deze collectie is geschonken door voormalig directeur van Museum JAN Jan Verschoor en zijn partner uit de nalatenschap van de kunstenares.

Daarnaast waren er prachtige iconen ter beschikking gesteld door iconenschilder Sjoukje Zandee, (zie foto) alsmede fraaie glas-in-lood panelen van de glasmeester Leo Kuijs. De veilingstukken werden aangevuld met aanbiedingen voor cateringpakketten, kerkrondleidingen, een heerlijke appeltaart, pinakels van de kerk (zie foto) die bij de vorige restauratie van het dak waren gehaald, enz.enz. Er was een mooi veilingboekje gemaakt met de diverse “lots”. Een dynamische veilingmeester regelde de verkoop van de stukken en hoewel de opkomst wat minder was dan verwacht, is de avond een succes gebleken. Niet alle stukken werden verkocht, maar de opbrengst van de wel verkochte stukken was grandioos. Er is voor ruim € 6.100 verkocht! De avond was gezellig en het publiek heeft zich zeer vermaakt. We gaan nog goed nadenken over hoe de niet verkochte stukken op een ander tijdstip en een andere locatie kunnen worden geveild c.q. verkocht.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.