Overname interieur St. Werenfrideskerk in Workum door St. Urbanuskerk in Bovenkerk

AMSTELVEENS NIEUWSBLAD 19 JANUARI 2022

Na de ondertekening van een intentieverklaring in juni 2021 en de lopende onderhandelingen in 2022 ligt het in de verwachting dat RK parochie Amstelland een groot gedeelte van het interieur overneemt van de Friesche St. Werenfriduskerk uit Workum. Volgens deken-pastoor Eugène Jongerden staat nog niet alles zwart op wit. Het gaat om de grote stukken als hoofdaltaar, Jozef altaar, Maria altaar, de preekstoel(-en) het orgel plus enkele beelden. Dat betekent dat op enkel beelden en de herstelde kruiswegstaties na er een andere interieur wordt teruggeplaatst.

Lees verder het premium artikel als u een abonnement op het Nieuwsblad hebt.

Foto’s van kerkfotografie.nl voor het interieur

Foto’s van orgelsite.nl voor het Adema orgel