St. Urbanus Chocolade doet het goed

RODERICK VONHÖGEN Na de eindspurt bij Life & Garden tijdens de kerstperiode van vorig jaar werd het rustig met de chocoladeverkoop. Dat kabbelde zo door totdat het KRO-NCRV programma “Roderick zoekt licht” een documentaire uitzond over hoe het de Urbanus nu verging na de brandvan september 2018. Vanuit verschillende invalshoeken werden de Urbanuskerk en de Bovenkerkse gemeenschap belicht en natuurlijk kwam de chocolade aan bod. Dit zorgde voor een enorme opleving van de online bestellingen uit heel Nederland. Anderhalve week na de uitzending was er al voor € 3.250,- aan chocolade verkocht!

Urbanuskerk in beeld bij ‘Roderick zoekt licht’ Zoals hiervoor al genoemd, besteedde dit programma op 20 maart jongstleden haar uitzending aan de herbouw van de Urbanuskerk en de Chocoladeactie. Het programma is terug te zien. Erg leuk en de moeite van het terugkijken waard.

ACTIE ZORGCOMPLIMENT De eerste drie maanden van het jaar liep deze actie waarbij donateurs tegen een gereduceerd tarief medewerkers in de zorg van Amstelveen een compliment konden schenken. De actie is een groot succes gebleken, want intussen staat de teller op 1.939 complimenten en daar komt nog een en ander bij. De blije gezichten bij de ontvangers van de complimenten deden ons goed. Daarnaast konden we met het Amstelveens Nieuwsblad elke week een verhaal vanuit de zorg in de krant plaatsen.