Nieuwe gordelbogen

Column “Achter de kaft 10” van Dolf Middelhoff, hoofdredacteur en fotograaf. Foto: De gordelbogen van het schip in wording.

In de kerk, of liever óp de kerk, wordt hard gewerkt aan twee nieuwe gordelbogen in het schip. Twee formelen zijn al aangebracht en aan de boog die het dichtst bij de orgelzolder staat wordt al gemetseld.

Ook in de sacristie wordt hard gewerkt aan een nieuwe overkapping. De muurplaten daarvoor zijn inmiddels aangebracht en in het lege gat van het roosvenster op de sacristiezolder is een houten steunconstructie aangebracht. Ook de traptoren is geheel omgeven door steigers, dus aan een nieuwe spits daarop kan nu ook worden gewerkt.

Inmiddels staan er ook steigers met een loopvloer boven het hoogaltaar. Met een schietlood wordt het kruispunt van de koorribben uitgepeild.