Herinrichting St. Urbanuskerk Bovenkerk - de zwaar beschadigde kruiswegstaties

Fonds voor herstel van de Kruiswegstaties van de Urbanus Kerk

Wij berichtten u al eerder uitgebreid over de geplande restauratie van de eerste van de kruiswegstaties in Museum JAN. Deze activiteit kan pas na de Coronamaatregelen van start gaan, omdat de daarvoor geplande ruimte in het museum als uitgang in gebruik is. Dit is jammer, maar de plannen zijn niet van tafel! Zodra het kan zal de restaurateur beginnen in haar eigen atelier en zodra het in museum JAN kan gaat het daar verder.

Gelukkig hebben we al een aantal mooie subsidies en donaties speciaal voor de restauratie van de staties ontvangen. Zoals bijv. een schitterende subsidie van het Prins Bernhard Cultuurfonds van € 25.000, een donatie van een particulier van €2.500 en van een bloemenexporteur uit Aalsmeer € 5.000,–. Daar is bijgekomen een prachtige donatie van €5.000 van de Stichting STINAK! Dat is een stichting die als doel heeft: Het steunen van activiteiten van particulieren en instellingen die zich richten op de verbetering of instandhouding van voorzieningen op het gebied van: onderwijs, woonomgeving, werkomgeving, milieu, medische steun en onderzoek.

En we verwachten nog meer subsidiebijdragen uit de aanvragen die wij hebben lopen. Wellicht kunnen wij u binnenkort daarover berichten.