Pastoor Eugène Jongerden van de Urbanuskerk, Ad Verkleij (vicevoorzitter R.K. Amstelland) burgemeester Tjapko Poppens en wethouder Herbert Raat (monumenten).

Gemeente Amstelveen draagt financieel bij aan restauratie monumentale St. Urbanuskerk

Volgens een persbericht van de Gemeente Amstelveen. Fotobijschrift: deken-pastoor Eugène Jongerden, vicevoorzitter R.K. Amstelland Ad Verkleij, burgemeester Tjapko Poppens en wethouder Herbert Raat (monumenten) bij de St. Urbanuskerk.

De verwoestende brand in de Urbanuskerk in Bovenkerk 2 jaar geleden heeft veel Amstelveners verdriet gedaan. De gemeente Amstelveen vindt het belangrijk bij te dragen aan het duurzaam behoud van dit Rijksmonument. De gemeente stelt daarom eenmalig 65.000 euro als cofinanciering ter beschikking voor het voorzetglas voor de glas-in-loodramen en het mooi uitlichten van de kerk.