Opbrengst actie Kerst aan de Poel € 12.216,49

Vrijwilligers Kerst aan de Poel in het zonnetje gezet

Meer dan 50 vrijwilligers zijn afgelopen vrijdag in het zonnetje gezet voor hun inspanning bij Kerst aan de Poel in Bovenkerk. In het nieuwe glazen huis van de Urbanuskerk werd de check overhandigd van het bedrag dat bijeen is gebracht door het verkopen van Kerstbomen, Kerststukken en de verkoop van kaarten. Chris van den Helder overhandigde de cheque aan Hans Zandvliet van de Stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus. Het bedrag is bestemd voor opknappen van de kerktuin.

Onderstaand gedicht heeft Amanda ten Cate voorgedragen op de vrijwilligersavond van de afsluiting Kerst Aan De Poel. Met haar enthousiaste manier van voordragen heeft zij verwoord wat al die vrijwilligers hebben gedaan voor Kerst Aan De Poel. Een dankjewel voor al die vrijwilligers die Kerst Aan De Poel tot een groot succes hebben gemaakt.

Jouw handen

Jij reikt jouw handen
Ze maken rijk jouw handen
Zijn zelfs onbetaalbaar
Jouw linkerhand maakt
Dat de kerk weer lacht
Laat zonnestralen door
Het glas in lood glimlachen
Tekenen op de kasseien
Jouw rechterhand laat
De klokken weer luiden
Handen slaan
Ineen en werken samen
Als de klokken van het carillon
Door de pijpen
Van het orgel
klinken klanken
van dankbaarheid
Jouw handen
Laten de tuin weer
kleuren vol bloemenpracht
Laten hen die zijn heengegaan
weer volop in vrede rusten
De zerken schouder aan schouder staan
En daarom zegt mijn hand,
Dankjulliewel!

Amanda ten Cate

De tuin is door de fatale brand op 15 september 2018 en de vier jaar durende herbouw van de kerk een ravage. De tuin wordt opgeknapt en gaat onderhouden worden door een tiental vrijwilligers die liever vandaag dan morgen willen beginnen.

Kerst aan de Poel is sinds de brand een traditie geworden in Bovenkerk. Er is een Kerststal met een manshoge beeldengroep. Er worden Kerstbomen en Kerststukken verkocht. Dit jaar was er een wensvijver.

Naast al die vrijwilligers hebben ook 600 kinderen van de basisscholen de prachtige buiten kerststal bezocht. Onder het genot van een beker warme chocolademelk werd er een kerstverhaal verteld en heerlijk gezongen. De kinderen mochten ook nog een wenskaarsje in de vijver plaatsen. En nu maar hopen dat alle wensen ook uitkomen. En als laatste een bezoek in de kerk om het herstelde gebouw te bewonderen.

Deze kinderen hebben een groot bedrag voor de nieuwe tuin bijeengebracht met de verkoop van zelfgemaakte kaarten. Geweldig om te zien hoe de jeugd hiermee bezig is. Ook bij de kinderen had de brand een grote impact. De kinderen kunnen de ramp verwerken door te ervaren dat er na een ramp weer iets moois kan ontstaan.

Het team vrijwilligers van Kerst Aan De Poel bedanken ook De gemeente Amstelveen, Noorddamcentrum en Amstelidee.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.