24Hrs Amstelveen op 25 september 2021

Amstelveen organiseert op 25 september gedurende hele dag allerlei activiteiten. Het klokje rond kunt u genieten van meer dan 50 activiteiten op één dag. Iedereen kan kennismaken met al het moois, leuks en aangenaams dat Amstelveen te bieden heeft op velerlei gebied.

Onze Urbanuskerk te Bovenkerk doet altijd mee met dit soort dagen en ondanks dat de kerk momenteel niet vrij toegankelijk is, is het een goede zaak om mee te doen en dus openen wij onze deuren voor belangstellenden.

Enthousiaste vaklieden en vrijwilligers zijn hard aan het werk om de kerk weer op te bouwen, net zo fraai als zij was en in sommige opzichten zelfs mooier!

In dit jaar kunnen wij helaas nog steeds niet de toren openstellen t.g.v. corona maatregelen, waardoor de organisatie daarvan te veel haken en ogen heeft, maar niettemin kunnen wij als Stichting van de Vrienden van de Bovenkerkst Urbanus u een leuk programma bieden op deze dag. U bent van harte uitgenodigd!

Programma voor de dag (10.00 tot 17.00 uur)

* Een bezichtiging van de herstelde gewelven in de kerk is nu mogelijk. We kunnen een aardig eindje de kerk in lopen om de herstelde en nieuw opgebouwde gewelven te bekijken. Vanwege de veiligheid is het wel van belang dat de aanwijzingen van de vrijwilligers strikt worden opgevolgd. Het terrein blijft een bouwterrein!

* Er is een mooie diapresentatie opgesteld over het verloop van de herbouw van de kerk.

* De dames die druk bezig zijn met het restaureren van de zg. paramenten van de kerk (zoals priesterkleding) en de Bovenkerkse vaandels zullen een deel van hun werk – en alles wat daarbij komt kijken – presenteren.

 * Al enige tijd loopt de actie “maak de Urbanus blij en sponsor een lei”, om zelf dakleien te signeren die op het dak van de kerk gelegd gaan worden. Of maak er een kunstwerkvan door een daklei te tekenen met stiften of te beschilderen met verf.

* Ook is er weer volop gelegenheid om de heerlijke Urbanus chocolade te kopen in de smaken puur, melk en wit. Een niet te versmaden tractatie en heel leuk om cadeau te geven.

Voor al het leuks dat deze dag te bewonderen is in Amstelveen kunt u kijken op de website www.visitamstelveen.nl/24hrs

Het hele programma in Amstelveen is onder voorbehoud i.v.m. coronamaatregelen. Activiteiten zijn gratis, tenzij anders vermeld.