OpenMonumentenDagen zaterdag 11 en zondag 12 september 2021

In het tweede weekend van september vinden weer de Open Monumenten Dagen plaats. Dit jaar is het thema “Mijn monument is jouw monument”. Hierbij staan gastvrijheid en openheid centraal.

Onze Urbanuskerk te Bovenkerk doet altijd mee met deze dagen en ondanks dat de kerk momenteel niet vrij toegankelijk is, is het altijd een goede zaak om mee te doen en dus openen wij onze deuren voor belangstellenden.
Enthousiaste vaklieden en vrijwilligers zijn hard aan het werk om de kerk weer op te bouwen, net zo mooi als zij was en in sommige opzichten zelfs mooier!

In dit jaar kunnen wij helaas niet de toren openstellen t.g.v. corona maatregelen, waardoor de organisatie daarvan te veel haken en ogen heeft, maar niettemin kunnen wij als Stichting van de Vrienden van de Bovenkerkst Urbanus u een leuk programma bieden op deze dagen. U bent van harte uitgenodigd!


Programma

Zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur en zondag van 12.00 tot 16.00 uur

  • voor het eerst is een bezichtiging van de herstelde gewelven in de kerk mogelijk. We kunnen een aardig eindje de kerk in lopen om de herstelde en nieuw opgebouwde gewelven te bekijken. Vanwege de veiligheid is het wel van belang dat de aanwijzingen van de vrijwilligers strikt worden opgevolgd. Het terrein blijft een bouwterrein!
  • Al enige tijd loopt de actie “maak de Urbanus blij en sponsor een lei”, om zelf dakleien te signeren die op het dak van de kerk gelegd gaan worden. Zie voor alle leuke mogelijkheden en plannen onze website www.helponsuitdebrand.com
  • In de torenkapel is een mooie diapresentatie opgesteld over het verloop van de herbouw van de kerk
  • De dames die druk bezig zijn met het restaureren van de zg. paramenten van de kerk (zoals priesterkleding) en de Bovenkerkse vaandels zullen een deel van hun werk – en alles wat daarbij komt kijken – presenteren.

EXTRA EXTRA EXTRA

  • In samenwerking met de overige drie Urbanuskerken in Amstelland is een leuke fietsroute langs de 4 Urbanuskerken die allemaal open zijn die dag. Extra leuk in het kader van het thema voor dit jaar ‘mijn monument is jouw monument’. Op de fietsroute met knooppunten is informatie van de vier kerken te vinden. Kijkt u ook op de websites van deze kerken, er zijn zoveel wetenswaardigheden over deze vier kerken te vinden.