1.500 zorgcomplimenten na 1e maand

De actie zorgcompliment 2021 van helponsuitdebrand.com is per 1 januari 2021 van start gegaan en duurt tot 31 maart 2021. Het doel dat wij voor ogen hebben is aan alle mensen die in Amstelveen in de zorg werken een zorgcompliment uit te delen. Dat doen we door voor elke ontvangen € 4,- euro één compliment uit te delen. Een compliment bestaat uit een luxe blikje met een flinke reep van 200 gram en een bedankkaart.

De actie komt voort uit een actie van een notariskantoor in 2020 dat blikjes St. Urbanuschocolade afnam en ons vroeg deze als zorgcompliment af te leveren bij Ziekenhuis Amstelland. Twee bedrijven volgen dat voorbeeld en zo is het idee ontstaan. Bij de start op 1 januari 2021 stond de teller op 740 complimenten en inmiddels is dat aantal meer dan verdubbeld.

Daardoor hebben we in januari 2021 zorgcomplimenten kunnen uitdelen aan acht locaties van de wijkzorg van Amstelring, Ons Tweede Thuis Westwijk, Brentano ’t Huis aan de Poel en de Ambulancedienst Amstelveen. Ook staan er nog complimenten gepland voor Zonnehuis Westwijk en de brandweer Amstelveen. Voor deze acties zijn we alle gevers heel dankbaar.

We willen echter graag nog meer acties, want met de huidige 1.550 complimenten bereiken we nog lang niet alle mensen die in de zorg in Amstelveen werken. We hebben een globale inventarisatie gemaakt van personeel in de zorg en dan komen we al gauw op 5.000 medewerkers in Amstelveen. Daarnaast komen voor veel medewerkers de vaccinaties toedienen boven op het huidige werk. Kortom, dit is een leuke kans om jouw waardering voor de zorg uit te drukken in een compliment. Doe mee en geef ook één of meer complimenten cadeau.

In de maand februari kunt u uw statiegeldbonnen schenken aan de actie Zorgcompliment 2021 bij 4 Albert Heijns, nl. in Middenhoven, in Groenhof, in Westwijk en in Aalsmeer Poldermeesterplein.

Samen met het Amstelveens Nieuwsblad publiceren we tijdens de actieperiode wekelijks een verhaal uit de Amstelveense zorg. Hierbij een kort overzicht van de reeds gepubliceerde verhalen. Zie voor uitgebreide verhalen de website www.helponsuitdebrand.com.

Vivianne is vlak voor de corona crisis gediplomeerd IC-verpleegkundige geworden en werkt in ziekenhuis Amstelland op de IC. Zij schrijft:  “Toen wist ik nog niet wat mijn eerste jaar binnen deze specialisatie zou brengen. Mijn klas en ik dachten dat COVID-19 maar een griepje was. De eerste nacht op de cohort moesten er drie patiënten worden geïntubeerd. Dan weet je dat je als IC binnen een paar dagen vol ligt. Nu weten we wel beter.”

Tessa werkt als activiteitenbegeleider in Zonnehuis Bovenkerk. Zij ervaart: “Onze locatie ging op slot, familieleden konden hun geliefde niet meer bezoeken, vrijwilligers hadden geen toegang meer. Alles wat we hadden opgebouwd op het gebied van activiteiten en welzijn, stortte in één klap in. Dit resulteerde uiteindelijk in wekelijkse openluchtconcerten tot balkongymnastiek.”

Karin Koot is locatiemanager Woon-dagcentrum Westwijk van Ons Tweede Thuis. Zij vertelt “We hadden het natuurlijk wel zien aankomen, maar opeens was het zover. Zo’n vaccinatieronde is niet niks. Je moet ongelofelijk veel regelen en we hoorden het vijf dagen van tevoren. En daar zat ook een weekend tussen. Alle ouders bereiken voor toestemming en identiteitsbewijzen, cliënten voorbereiden op wat er ging komen.”

Dit is een actie van

WWW.HELPONSUITDEBRAND.COM