Repetitie Pauluskoor in Augustinus kerk

Veerkrachtig Pauluskoor Amstelveen zingt weer!

Het drama van niet kunnen zingen sloeg in als een bom afgelopen maart. Opeens geen Matthäus Passion, geen koorrepetities, geen koordag en drie leden met Corona. Hoe kwam het Pauluskoor deze tijd door en hoe is het nu met het Pauluskoor?

Na de lock-down startte de dirigent Marcel Joosen direct met de wekelijkse muzikale nieuwsbrief. Een online muziek- en zangles. Naar deze prachtige stukjes muziekgeschiedenis + uitvoeringslinks keken wij wekelijks uit. Tegelijkertijd zetten koorleden onderlinge (whats-app) groepjes op en werd de Corona-rubriek op de website door leden gevuld met divers muzikaal materiaal.

Tegelijkertijd met de versoepeling van de regels begon een Corona-koorgroep na te denken over een herstart van onze repetities, hoe kunnen wij weer verantwoord zingen?

En de uitkomst? Ja wij kunnen weer Corona-verantwoord zingen met ons Pauluskoor. Afgelopen maandag 14 september was de eerste repetitie in de Augustinus kerk. Hoe gaan die repetities?

Om de week repeteert de helft van het koor. Wij zitten ver uit elkaar, ventileren de kerk permanent, hebben geen gezamenlijke koffiepauze etc etc. Zie foto.

En een concert, zit dat er volgend jaar in? Geen Matthäus in het voorjaar maar wèl een groot concert in november 2021, wellicht bestaande uit twee kleine concerten. Corona-ontwikkelingen zullen bepalend zijn voor het concertprogramma. Wij gaan ervan uit dat ook dat gaat lukken! Veerkracht is onze kracht.

De gemeente Amstelveen en de Augustinuskerk ondersteunen ons ieder op hun eigen wijze. De gemeente met subsidie en de Augustinuskerk met de herinrichting van de kerkzaal als Corona-veilige repetitieruimte, heel fijn.

Helaas hebben een aantal leden om reden van Corona opgezegd. Dat betekent dat er plaats is voor nieuwe leden, wees welkom.  Amstelveen heeft een (veerkrachtig-) koor en dat is het Pauluskoor Amstelveen!