Herinrichting St. Urbanuskerk Bovenkerk - herstel vaandels

Herstel kerkvaandels en baldakijn – deel 1

Ingrid Verbruggen vertelt over het herstel…

Bij Rina Mönch komen elke woensdagmiddag een groepje enthousiaste naaisters bijeen die zich bezighouden met het herstellen van het Baldakijn voor de Monstrans en de Kerkvaandels die uit de kerk zijn gered. Ze zijn hier en daar flink beschadigd door de brand, roet en hebben waterschade opgelopen.

Ze worden heel voorzichtig helemaal uit elkaar gehaald. De verschillende onderdelen worden gewassen en wat verbrand is door nieuwe stukjes vervangen en daarna weer zo goed mogelijk in elkaar gezet.

Helaas zijn er veel kazuifels verloren gegaan tijdens de brand, want deze lagen in de Sacristie en zoals u allemaal wel weet is daar de brand
begonnen. Maar toch zijn deze dames met de delen daarvan die niet verbrand zijn mooie compilaties aan het maken, zodat we als de kerk weer staat in volle glorie daar nog iets van kunnen tentoonstellen.