Zie hier een artikel over de gehouden veiling uitgebracht door Noord Holland Media.

Veiling van aan de St. Urbanuskerk gerelateerde kunst en curiosa

Heel veel Amstelveners weten de St. Urbanuskerk te vinden, door een rondje om de Poel, een concert in de kerk, misschien er wel getrouwd of familie die naast de Urbanus zijn begraven. Kortom de Urbanus is een “spil” in het Amstelveense en beeld-bepalend. Dit monument, van Pierre Cuypers, is na de brand op 15 september 2018 uit zijn as herrezen en bijna volledig hersteld. De officiële opening wordt verwacht in april 2023, maar de laatste financiële loodjes wegen het zwaarst.

Op vrijdagavond 7 oktober organiseren wij in Museum JAN een veiling van (kunst)voorwerpen die ter beschikking zijn gesteld aan onze stichting. Hierbij moet u denken aan aquarellen van landschappen, onder andere van Amstelveen en omgeving, aquarellen met bloemen en abstract werk. Ook zijn er iconen in olieverf, enkele glas in lood tableaus, verschillende andere voorwerpen evenals een aantal ludieke kavels, zoals een gezellig diner.

Doel van deze veiling is het verkrijgen van financiële middelen voor de restauratie van de enig overgebleven statie waarvan de financiering, circa € 18.000,- nog niet rond is.

Na ontvangst en een openingswoord door Marieke Uildriks, directeur van Museum JAN, wordt de veiling voorafgegaan door een korte inleiding van schilderijenrestaurateur, Jazzy de Groot, verantwoordelijk voor het restauratiewerk aan de kruiswegstaties.

De veiling is inmiddels geweest en heeft bij elkaar ca. € 6.100,- opgebracht.