Skip to content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Winterconcert

februari 4 @ 15:00 17:00 CET

Harmonie Orkest Amstelveen en Amstelveens Symfonie Orkest geven gezamenlijk Winterconcert in Urbanuskerk Bovenkerk

Het programma bestaat uit licht klassieke muziek uit verschillende windstreken. Het Zuid-Amerikaanse Danzon no 2 van Arturo Márquez staat centraal en wordt door beide orkesten gezamenlijk uitgevoerd. Daarnaast staat voor het harmonieorkest de Portugese ode aan de Arabische beschaving Al Gharb van Carlos Amarelinho op het programma en contemplatieve stukken zoals As the Deer en Seal Lullaby. AmSO brengt onder meer Masques en Bergamasque van Fauré, Ungarische Tanz nr 1 van Brahms en Chanson de Matin en Chanson de Nuit van Elgar.

Tot slot brengen de orkesten vrolijke walsen en klassiekers als Pomp en Circumstance nr 1 en de Radetzky mars ten gehore.

Het concert begint om 15:00. Kaarten zijn verkrijgbaar via We ticket: vriendbovenkerkseurbanus.weticket.com.

€12,50 per volwassene; € 10,00 voor jeugd tot zestien jaar

Harmonie Orkest Amstelveen werd op 22 juni 1922 opgericht als R.K. Fanfare Bovenkerk.

Tegenwoordig telt het orkest zo’n 35 amateurmusici onder leiding van dirigent Nico Schimmel. Het orkest geeft twee keer per jaar een concert en treedt regelmatig op in de omgeving van Amstelveen. Op 4 mei verzorgt het orkest traditioneel de muzikale omlijsting bij de dodenherdenking in Amstelveen en op Koningsdag brengt het orkest een aubade in Ouderkerk aan de Amstel. Meer informatie vind je op de website harmonieorkestamstelveen.nl.

Amstelveens Symfonie Orkest (AmSO) werd in 1976 opgericht door enkele initiatiefnemers van het voormalige Symfonie Orkest “Schubert”.

Het orkest onder leiding van dirigent Yvonne de Winter heeft een symfonische bezetting en bestaat uit ongeveer dertig ervaren amateurmusici ondersteund door professionele spelers. Het repertoire is breed: het orkest speelt werken van de periode van het classicisme tot in de 20e eeuw, waaronder Mozart, Beethoven, Dvořák, Debussy en Ravel. Per jaar brengt het orkest twee programma’s op verschillende locaties in en rond Amstelveen. Daarnaast treedt het AmSO op in verzorgingstehuizen in Amstelveen en omstreken. Meer informatie op de website amso-orkest.com.

Stg. Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus

06-28875046

Bekijk de site van Organisator

St. Urbanuskerk Bovenkerk

Noorddammerlaan 126
Amstelveen, Noord-Holland 1187AG Nederland
+ Google Maps
020-6413233
Bekijk de site van Locatie

Stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus 2024 ©

Shares